Om produkten
Även om Peter Sisseck valde att kliva ur ägarkretsen på Quinta Sardonia 2011 och lämnade över ansvaret för vinerna till Jérôme Bougnaud och Christian Rei, finns det fortfarande ett tydligt gemensamt tänk kring Quinta Sardonia och Dominio de Pingus, och liksom Peter Sisseck har Jérôme och Christian de senaste åren börjat sträva efter att angripa frukterna och smaken istället för att angripa vinet och smaken.
Det sker samtidigt som rankorna successivt blivit 18-20 år gamla och samtidigt som kraven på frukten som får bidra till det första vinet QS Quinta Sardonia skärps.
Quinta Sardonia ligger vid Sardón de Duero 6 km väster om Quintanilla de Onésimo, där Peter Sisseck har sina Pingus-källare, och etablerades som en biodynamisk vingård vid millennieskiftet. Vingården planterades med Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec och Syrah och Peter Sisseck fick möjlighet att prova sig fram på mycket unga vinstockar och se hur de olika druvsorterna trivdes i denna terroir.
Den första årgången av Quinta Sardonia var 2002, då 6 000 flaskor producerades på de endast 2-åriga vinstockarna, och det nya vinet blev en omedelbar succé, och med 2004-årgången på 4-åriga vinstockar uppnådde det 96 poäng hos Robert Parker, vilket gör Quinta Sardonia till det första och så långt enda så unga vinet som har fått ett högt betyg.