Ina Wihler, Le Pigeon (maceration) 2021

319.00 kr.
customer-list-add

Ina Wihler, Le Pigeon (maceration) 2021

Ina Wihler, Le Pigeon (maceration) 2021

Vår utvärdering

’Pigeon’-cuvéen är en som ändrar uttryck något från år till år, på grund av Inas alltid experimentella och lekfulla vinframställning. Därför är det också lite maceration i denna årgång 2021 (maceration är när druvskalen ligger ihop med musten ett tag, vilket är så apelsinvin och rött vin görs), så detta vin är lite orange - inte mycket, men lite. Den korta macerationen ger vinet en något mer uttrycksfull frukt, samt tillför ett strukturellt inslag i form av ett lätt tanninbett. Flankerat av lite fatlagring och Chardonnays förmåga att föra djup och vårdande till exotisk frukt, hamnar detta vin i en fullständig magisk balans, mellan spänstig syra och djup frukt.

Om produkten

Den otroligt duktiga oenologen, vinodlaren och vinmakaren Ina Wihler är baserad i Kaiserstuhl i Baden, södra Tyskland, och trollar alltid fram viner med oöverträffad energi och frukt. Hon lyckas balansera Badens lite varmare klimat med otrolig syra och friskhet.

Ina fungerar så naturligt som möjligt och tillsätter därför inget svavel till något av vinerna, inga bekämpningsmedel eller ogräsmedel på fältet och ingen tillsatt jäst. Ina har 2,5 hektar mark, planterad med en stor mångfald av druvsorter. Hon gör vin av Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay, Pinot Noir, Müller-Thurgau, Cabernet Blanc och Cabernet Franc. Gemensamt för alla viner är alltid högsta fokus på detaljer, och målet är alltid att skapa lena, lekfulla och energiska viner, som ändå behåller djup och komplexitet!

Serving tips

Anbefalinger