Om produkten
I Beaujolais är den huvudsakliga druvan Gamay, som ger friska viner med låg tanninhalt, god fruktighet och en uppfriskande syra. Gamay-druvorna till Antoine Suniers Morgon odlas ekologiskt, och i vinkällaren används endast en minimal mängd svavel. Vinet buteljeras ofiltrerat efter åtta månaders lagring på använda ekfat. Resultatet är ett vin med ett friskt uttryck och den koncentration som är typisk för viner från Morgon. Doften har inslag av hallon, björnbär och torkade blommor. Smaken domineras av björnbär med inslag av jordgubb och en lätt pepprighet. Serveras vid cirka 14°C i rymliga glas. Beaujolaisviner är ofta friska, lätta och passar till många typer av mat, särskilt rätter med kyckling, fläskkött eller fågel.
Druvorna till Antoine Suniers Morgon kommer från en 1,2 hektar stor sydvänd vingård med i genomsnitt 60 år gamla vinrankor. Jordmånen består av äldre, stenig alluvial jord. Vinet lagras i sju månader på använda Bourgogne-fat och buteljeras ofiltrerat. Det är ett fruktdrivet vin med ett elegant och nyanserat uttryck. Jämfört med producentens vin från Régnié upplevs det som mer strukturerat och med större lagringspotential. Vinet kan utvecklas positivt under de kommande 5–8 åren. Serveras vid 14 grader i ett stort glas.